Pravno obvestilo

Pravno obvestilo


Avtorske pravice

Lastnik avtorskih pravic za besedila, slike, grafike, animacije in druge dokumente, ki so objavljene na spletnih straneh www.pomurski-sejem.si je Pomurski sejem d.o.o.. Izjema so oglasna besedila, ki so avtorizirana z logotipi tretjih pravnih oseb, ter informativna besedila, avtorizirana z navedbo avtorjev, s katerimi se je Pomurski sejem d.o.o. dogovoril za objavo.

Vsa objavljena gradiva so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Pomurski sejem d.o.o., oz. v primeru avtorizacije objavljenih gradiv s strani tretjih oseb, z njihovim soglasjem.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tem spletnem mestu www.pomurski-sejem.si, lahko uporabnik naloži iz strežnika za svojo osebno, domačo rabo, pri čemer ne sme spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na www.pomurski-sejem.si ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa www.pomurski-sejem.si za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Omejitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Pomurski sejem d.o.o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. Pomurski sejem d.o.o., ne odgovarja za obliko in vsebino spletnega mesta, ki je na kakršenkoli način povezan s spletnim mestom www.pomurski-sejem.si. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih mest je odgovornost Pomurski sejem d.o.o. za vse primere izključena.

Samodejna obdelava podatkov

Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani namreč uporabljajo “piškotke”. To so majhne datoteke, ki se ob obisku strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste “piškotke” sprejeli ali zavrnili.

Če »piškotkov« ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Varovanje vaših osebnih podatkov

Pomurski sejem obdeluje osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice, novinarske informacije, informacije za razstavljavce in obiskovalce Pomurskega sejma d.o.o. z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, skladno s Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in drugo zakonodajo, veljavno v Sloveniji in EU.

Vaše osebne podatke bo podjetje Pomurski sejem d.o.o. skrbno varovalo ter preprečevalo njihovo morebitno zlorabo. Podatki bodo uporabljeni samo za namene, za katere boste podali svoje soglasje.

Odgovorna pravna oseba za zbiranje in obdelavo podatkov je Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona.

Osebnih podatkov, ki vas identificirajo, Pomurski sejem d.o.o. ne zbira brez vašega soglasja. Kot vaše soglasje so upoštevani primeri, ko nam podatke prostovoljno posredujete (prijava na novinarske informacije, prijava na e-novice oz. informacije za razstavljavce in obiskovalce, nagradne igre ipd.) in soglašate z njihovo uporabo v konkretnih primerih.

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov

Podjetje Pomurski sejem d.o.o. bo vaše podatke uporabljalo za tehnične potrebe upravljanja s spletnimi stranmi ter pošiljanje zahtevanih informacij in ponudb.

V primerih, ko vam bomo želeli zagotoviti posebne informacije, ki so v vašem interesu, bomo z vašim soglasjem omogočali dostop do vaših kontaktnih podatkov tudi našim poslovnim partnerjem. V teh primerih bodo ti partnerji jasno navedeni na soglasju, vaši osebni podatki pa se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega so bili zbrani.

E-novice, novinarske informacije, informacije za razstavljavce in obiskovalce

Če ste izrecno privolili, vam pošiljamo naše novice v obliki zgoraj navedenih informacij, kar pomeni, da vam lahko pošljemo tudi vsebino komercialne narave. Podatke, ki ste nam jih pri tem posredovali (npr. e naslov, ime in priimek, kontaktni telefon, naziv podjetja), se bodo uporabljali samo za namene, za katere ste dali soglasje. Če teh informacij ne želite več prejemati, se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo, ki se nahaja v elektronskem obvestilu. V tem primeru bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati.

V primeru, da vam informacije pošlje naš poslovni partner, to pomeni, da ima za ta namen dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov. Obveščamo vas, da naš poslovni partner varuje vaše podatke z odgovornim ravnanjem in da vaših podatkov ne sme uporabljati za druge namene.

Obdobje hrambe vaših podatkov

Vaše podatke, za katere ste podali soglasje, bomo hranili v zakonsko dovoljenem obdobju oz., če boste privolili v uporabo podatkov za daljše obdobje od predpisanega roka, do vaše odpovedi uporabe.

Odločitev uporabnika o posredovanju podatkov in umika privolitve o obdelavi podatkov

Uporabnik odloča, katere podatke bo nudil podjetju Pomurski sejem d.o.o.
V primeru spremembe kateregakoli podatka ali če želite v celoti ali deloma umakniti svoje privoljenje, nas obvestite:
– pisno na naslov Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona
– osebno z oddajo pisne vloge na sedežu družbe,
– z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@pomurski-sejem.si.

Od datuma prejetja vaše izjave vaših podatkov ne bomo več obdelovali.

Razen pravice, da umaknete privolitev, imate uporabniki skladno z veljavnimi predpisi tudi pravico v vpogled podatkov, do popravka podatkov, izbrisa pravico do pozabe, pravico do omejitve obdelave, pravico do prenosa podatkov in pravico do ugovora za podatke, ki jih hrani Pomurski sejem d.o.o.

Povezave z drugimi spletnimi stranmi

Izjava o zasebnosti se nanaša na spletne strani Pomurskega sejma d.o.o.. Te pa so lahko povezane s spletnimi stranmi drugih izdajateljev. Ko zapustite naše spletne strani, preglejte izjave o zasebnosti na vsaki spletni strani, ki zbira osebne podatke.

Dodatne informacije

Če imate kakršnakoli vprašanja glede varovanja vaše zasebnosti v zvezi z našimi spletnimi stranmi in elektronskimi obvestili, nas prosimo kontaktirajte na naslednje načine:
– pisno na naslov Pomurski sejem d.o.o., Cesta na stadion 2, 9250 Gornja Radgona
– osebno z oddajo pisne vloge na sedežu družbe,
– z oddajo pisne vloge po elektronski pošti na naslov info@pomurski-sejem.si

Splošno

Za morebitne spore iz naslova uporabe spletnega mesta www.pomurski-sejem.si se uporabi zakonodaja EU in slovenska zakonodaja. Za rešitev morebitnih sporov je pristojno Okrajno sodišče v Gornji Radgoni oziroma drugo stvarno pristojno sodišče ali organ. Z uporabo spletnega mesta www.pomurski-sejem.si uporabnik potrjuje, da je sprejel tu opisane pogoje in da se z njimi strinja.

Pomurski sejem d.o.o.
Cesta na stadion 2
SI-9250 Gornja Radgona
T: +386 (0) 2 564 2 100
F: +386 (0) 2 564 2 160
E: info@pomurski-sejem.si